کودکان ۱ تا ۳ سال روزانه به ۱.۳ لیتر مایعات نیاز دارند. البته به این معنا نیست که کودک نوپا به این میزان حجم از آب به طور روزانه احتیاج دارد، بلکه حدود ۲۰ درصد از نیاز مایعات روزانه کودکان نوپا از موادغذایی تامین می شود. یک کودک یک ساله باید روزانه بین ۴۷۳ تا ۷۰۹ میلی لیتر شیر بنوشد، همچنین به طور روزانه تقریبا به ۳۲۵ تا ۵۶۱ میلی لیتر آب نیاز دارد
نوشیدن آب فواید زیادی برای کودک دارد، به طوریکه از یبوست و عفونت های ادراری جلوگیری می کند. دریافت آب به جای آب میوه و نوشیدنی های پرکالری به کودک نوپا کمک می کند تا وزن سالمی بگیرد و مواد زاید را از طریق ادرار از بدن دفع کند.
کدام آب برای نوزادان بهتر است آب مقطر یا آب قلیایی !!
آب قلیایی آبی است که با کلسیم، منیزیم، هیدروژن و یا دیگر مواد مورد نیاز بدن غنی شده باشد. بدن نوزادان نیز تا سن 3 سالگی روزانه به 400 میلیگرم کلسیم نیاز دارد. ولی بعد از 1 سالگی میزان مصرف شیر در کودک کاهش یافته و باعث کمبود کلسیم می گردد. از این رو استفاده از آب غنی شده قلیایی برای نوزاد بسیار مفید خواهد بود.
کودکان از یک تا 3 سال به نوشیدن تقریبا ۳۲۵ تا ۵۶۱ میلی لیتر آب نیاز دارند . اگر آبی که نوزاد می نوشد فاقد املاح معدنی مفید برای بدن باشد کودک با کمبود املاح مواجه می شود که در سنین بلوغ عوارض جبران ناپذیری در پی خواهد داشت.
نه آب تصفيه شده و نه آب مقطر (آب خالص) به دليل نداشتن املاح معدني براي استفاده نوزاد توصيه نمي شوند
آب قلیایی آبی است که غنی از تمام ویتامین ها و املاح مورد نیاز بدن میباشد بنابراین نوزادانی که از آب قلیایی برای تهیه شیر خشک و یا تامین آب بعد از شش ماهگی استفاده می کنند ، بدنی مقاوم تر نسبت به سایر نوزادان دارند . زیرا كلسيم در تشكيل استخوان ها و دندان ها مفيد است. پتاسيم و سديم براي عضلات ضروري اند. منيزيم نیز براي استخوان سازي، استحكام دندان ها و عملكرد صحيح عضلات مورد نیاز است. از طرف دیگر آب قلیایی غنی شده با هیدروژن دارای خواص آنتی اکسیدانی می باشد.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند می توانند مواد آنتی اکسیدان را از شیر تامین نمایند. ولی میزان آنتی اکسیدان شیر خشک به مراتب کمتر از شیر مادر است.
مطالعه جدیدی محققان آمریکایی نشان می دهد یک آنتی اکسیدان که معمولا در شیر مادر موجود است، می تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کند.
گزارشاتی مبنی بر نقص هایی در هنگام زایمان به دلیل مصرف آب آشامیدنی آلوده به نیترات وجود دارد .بهتر است مادران باردار از آب آشامیدنی که نیترات آن بالاتر از حد مجاز است مصرف نکنند .. همچنین مادران شیرده نیز به دلیل انتقال نیترات از راه شیر به کودک ، بهتر است از آبهای دارای نیترات بالاتر از حد مجاز استفاده نکنند.در صورتیکه نیترات آب بیشتر از حدمجاز باشد ، برای تهیه غذا و شیر کودکان از سایر منابع آبی دیگر مانند آب قلیایی لوکساب استفاده کنند .