هر غذایی پس از ورود به بدن شروع به هضم ، و تجزیه می شود تا به مواد سازنده ی خودش برسد . این ها را می توان بطور کلی بقایا ی متابولیک نیز نامید . اگر اسیدیته باقی مانده متابولیک زیاد باشد ، اسیدیته غذای مصرفی نیز زیاد در نظر گرفته می شود . در این مرحله ، محصولات تشکیل شده توسط غذا هایی که توصیه می شود در رژیم قلیایی مصرف شوند ، تعادل ph بدن را مختل نمی کنند و عموماً قلیایی هستند . این امر بر اسیدیته بدن نیز تأثیر می گذارد . برای مثال ، غذا هایی که در نتیجه متابولیسم خود پروتئین ، فسفات و گوگرد آزاد می کنند به عنوان " اسید " ، و آن هایی که کلسیم ، منیزیم و پتاسیم آزاد می کنند به عنوان " قلیایی " طبقه بندی می شوند . یک غذا می تواند فسفات و منیزیم را آزاد کند .
همه قسمت های بدن درجه اسیدیته یکسانی ندارند . نباید از این موضوع بگذرید . نباید تصور اشتباهی وجود داشته باشد که هر قسمت از بدن باید قلیایی باشد . به عنوان مثال ، اسید معده بالا ( پی هاش پایین ) یک شرایط مطلوب برای هضم غذا و سلامت کلی معده است . میانگین پی هاش معده سالم 2.5-3 است. اما انتظار می رود پی هاش خون به طور متوسط 7.36-7.44 باشد .
اگرچه ph خون به حداقل از آن چه می خوریم تأثیر می گذارد ، اما ساختاری وجود دارد که تعادل اسید و باز را در بدن حفظ می کند تا آن را در تعادل نگه دارد . به لطف این تعادل ، ضمن حفظ سطح پی هاش در خون ، تأثیر غذا ها بر اسیدیته در تجزیه و تحلیل ادرار بیش تر مشهود است .
گوشت قرمز ، گوشت سفید مانند مرغ ، محصولات لبنی ، تخم مرغ و الکل غذاهایی هستند که سطح اسیدیته بدن را افزایش می دهند. اگر چه کاملاً ممنوع نیست ، اما نباید در این رژیم بسیار ترجیح داده شود .
میوه ها ، آب میوه های شیرین نشده ، سبزیجات ( مخصوصاً اسفناج ، سیب زمینی ) ، آب معدنی ، حبوبات ، آجیل و دانه ها ، غذاهایی هستند که که تاثیر قلیایی در بدن ایجاد می کنند . تمرکز بر این غذا ها اساس تغذیه قلیایی را تشکیل می دهد .
گوشت قرمز ، مرغ ، ماهی ، پنیر ، شیر ، ماست ، بستنی ، تخم مرغ ، غلات کامل ، الکل ، آرد سفید ، عدس ، غذاهای فرآوری شده و بسته بندی شده .
هر رژیم غذایی باید شخصی باشد. در صورت وجود بیماری های مزمن ، عادات روزانه و نیاز های فرد ، باید برنامه ریزی شود . از بین بردن هرگونه غذا به طور کامل از زندگی فرد نیز احتمال رخ دادن کمبود های مختلف ویتامین و مواد معدنی را افزایش می دهد . به عنوان مثال ، اگر فردی مبتلا به کم خونی فقر آهن ، گوشت قرمز را به طور کامل از زندگی خود حذف کند ، می تواند باعث کمبود آهن شود . به همین دلیل ، قبل از تغییرات اساسی ، کنترل پزشک و متخصص تغذیه مفید است .
مقادیر بسته به نیاز فرد متفاوت است
⇔هنگام بیدار شدن از خواب 1 لیوان آب قلیایی که شما این آب را بهتر است از مراکز معتبر و یا مارک های معتبر مانند لوکساب خریداری کنید . خرید آب قلیایی لوکساب مطمئن ترین راه برای مصرف آب قلیایی سالم و استاندارد است.
صبحانه :
ناهار :
میان وعده :
شام :
منبع :
http://www.yeditepehastanesi.com.tr/alkali-beslenme