سفارش تلفنی
09393710094

بررسی تفاوت های آب قلیایی با آب معدنی و آب آشامیدنی

21/اردیبهشت/1398 مقالات بدون دیدگاه

بررسی تفاوت های آب قلیایی با آب معدنی و آب آشامیدنی : تحقیقات روی پروژه ی آب قلیایی از سال 1395در بخش تحقیق و توسعه شرکت خوش نوشان مشرق زمین آغاز شد. آب قلیایی یا آب غنی شده با هیدروژن یکی از انواع محصولات صنعت آب آشامیدنی دنیاست که با توجه به مزایایی که برای بهبود سوخت وساز بدن و کمک به حفظ سلامتی انسان دارد، بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.

آب قلیایی PH بین 8 تا 9 دارد، که نتیجه تفکیک املاح معدنی با بارهای ناهمنام در آب است. این کار به وسیله یونیزه کردن آب تصفیه شده و جدایی آنیون ها و کاتیون ها از یکدیگر است. برای این منظور نیاز به دستگاهی است که این شرایط را ایجاد کند.

مفتخریم اعلام کنیم این دستگاه با تلاش مهندسین و کارشناسان در شرکت خوش نوشان مشرق زمین و برای اولین بار در ایران ساخته شد و موفق به اخذ مجوز و تاییدیه تولید از اداره نظارت بر مواد غذایی، آشامیدنی گردید.

مکانیزم کار دستگاه، ایجاد جریان الکتریکی بروی صفحه جدا کننده و تفکیک بار های نا همنام از یکدیگر می باشد. محصول این دستگاه دو نوع آب قلیایی و آب اسیدی می باشد. آب قلیایی با  PHبین 8 تا 9، برای مصرف آشامیدن استفاده می شود و آب اسیدی آن در صنایع آرایشی و بهداشتی  و تولید محلول های شستشوی صورت کاربرد دارد.

عملکرد دستگاه تولید کننده آب قلیایی چگونه است ؟

 عملکرد دستگاه به نحوی است که در ساختار آب قلیایی یون هیدروکسید با بار منفی پدید می آید و میزان عناصر معدنی مختلف با تغییر می یابد.

در نتیجه آنیون ها و فلزات سنگین باقیمانده در آب که باعث اخلال در سوخت و ساز بدن و بروز بیماری های مختلف می شوندنظیر نیترات، سولفات و کلرور باز هم کاهش می یابند.

همینطور افزایش جذب اکسیژن و ازدیاد میزان املاح معدنی مفید و همچنین بهبود طعم آب از دیگر مزایای آن است.

► همانطور که بیان شد PH آب قلیایی بین 8 تا 9 می باشد، که از این نظر در بازه استاندارد (آب آشامیدنی بسته بندی شده-ویژگی ها) بوده و مورد تایید سازمان استاندارد و اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی می باشد.

چرا نوشیدن آب قلیایی این همه توصیه می شود ؟

زندگی روی کره ی زمین کاملا وابسته به عنصر آب است.بدن تمامی موجودات زنده عمدتا از آب تشکیل شده است. 70 تا 90 درصد تمامی مواد آلی از آب هستند. واکنش های شیمیایی در تمامی موجودات در محیطهای آبی انجام می شود. حال چه خوب است که آب مصرفیمان، آب سالم و مفید برای بدنمان باشد.

PH بدن نوزاد انسان حین تولد، معادل 7.4 است. ما برای حفظ سلامتی خود نیاز به همین PH داریم. این PH در نتیجه عوامل مختلفی از قبیل فعالیت، تعریق، استرس، خستگی، گوارش، تغذیه نامناسب نیز دستخوش تغییراتی می شود که کلید شروع بیماری های مختلف برای ماست. حال اگر بتوانیم با آب مصرفی روزانه خود، این کاهش PH را جبران کرده و از اسیدیته بدن بکاهیم، می توانیم آن آب را آب حیات بخش بنامیم. آبی که با توجه به سبک زندگی و تغذیه امروزی بشر، می تواند در حفظ سلامتی بسیار موثر و مفید باشد.

تاریخچه ای کوتاه از آب قلیایی :

تحقیقات در مورد آب قلیایی در دهه 50 میلادی در ژاپن آغاز شد. آزمایش های طولانی توسط پزشکان صورت گرفت، که اطلاعات بسیار ارزشمندی را جمع آوری کردند و نتیجه ی آن بدین صورت گزارش شد که، آب قلیایی نه تنها ضرری نداشته بلکه بسیاری از علائم بیماری های انسان را کاهش می دهد. در سال 1966، وزارت بهداشت و توانبخشی ژاپن، نقش آب قلیایی را برای درمان اختلالات روده ای تایید کرد. کره جنوبی در سال 1958 به همراه آمریکا، آزمایشاتی را روی آب یونیزه قلیایی انجام دادند که در این آزمایشات هیچگونه مواد معدنی مضر برای بدن در آب مشاهده نشد. این آزمایشات طبق روش های مشخص شده FDA صورت پذیرفت. در نتیجه این تحقیقات و در سال های پس از آن، یونیزرهای آب به طور فزاینده ای در شرق و غرب مورد استفاده قرار گرفتند.

با وجود اینکه بیش از 50 سال از تحقیقات روی آب یونیزه و البته مصرف آن در بازارهای جهانی می گذرد، استفاده از آن در ایران به دلایل مختلف که می توان از آن تحریم علیه ایران را نام برد، رایج نشده است.

در گذشته آب قلیایی از چشمه های درمانی تامین می شد. معروف ترین آن ها:

چشمه زمزم در عربستان ، نورد نائو (NORDENAU) در آلمان ، هیتا تنریوسویی در ژاپن ، تلاکوت در مکزیک می باشد. زندگی شهری استفاده همگانی از آب چشمه های قلیایی را محدود کرد و دانشمندان را به تولید آبی با خواص مشابه آن، واداشت.

امروزه شرکت های معتبر تولید کننده آب معدنی و آشامیدنی، اقدام به تولید آب آشامیدنی قلیایی نموده اند که تعدادی از برند های موفق در این زمینه عبارتند از:


Alka Logic , PH 8 , Element , essentia , blk , GYM WATER , Hydrate , Enagic , Lifespan , evamore , JAVA , CALI PRESS , DIAMOND

 

چگونگی پروسه تولید آب قلیایی :

دستگاه الکترولیز آب (water electrolyzer)، آب را به اجزای سازنده آن تقسیم کرده و یون های ناهمنام را از هم جدا می کند. این یک فرآیند الکترو شیمیایی است که در آن به وسیله جریان الکتریکی آب به یون های  هیدروژن و اکسیژن تفکیک می شود.

واکنش های شیمیایی کلی که با جذب و دفع الکترون همراه است به صورت زیر می باشد:

2H2O  +  2e  ----àH2  +  2OH-                 (در قسمت کاتد)

2H2O    ----->    4e-  +  O2  +  4H+          (در قسمت آند)

آب موجود در سمت کاتد، حاوی یون هیدروکسید با بار منفی است. این آب، همان آب یونیزه شده قلیایی (آلکالین) می باشد. آب موجود در سمت آند هم آب اسیدیک است.

PH آب قلیایی بین 8 تا 9 است. همانطور که در شکل پایین مشخص است، هر چه PH از قسمت اسیدی به قلیایی تغییر کند، برای حفظ سلامتی مفید تر می باشد.

آب قلیایی (Alkaline water) سرشار از مواد معدنی از قبیل کلسیم و منیزیم می باشد، بعلاوه که املاح نا مناسب و مضراز قبیل نیترات، نیتریت، سولفات و کلرور بطور کلی حذف یا به مقدار بسیار ناچیزی، کاهش یافته اند. آب یونیزه قلیایی تنها آبی است که می تواند روزانه بدن را سم زدایی کرده و مواد اسیدی را دفع و رادیکال های آزاد را خنثی کند و در نتیجه از آسیب های بافتی بدن جلوگیری کند.

بررسی تفاوت های آب قلیایی با آب معدنی و آب آشامیدنی:

به منظور درک بهتر مزیت آب آشامیدنی قلیایی نسبت به آب آشامیدنی معمولی، تغییرات عناصر معدنی و ویژگیهای این دو محصول را مورد بررسی قرار دادیم. برای تعیین میزان تغییرات مواد معدنی در حین پروسه تصفیه ، سپس هنگام یونیزه شدن آب، به بررسی میزان مواد معدنی در نمونه های آب خام، آب آشامیدنی معمولی و آب قلیایی پرداختیم که نتیجه به این صورت گزارش می شود.نمونه های مورد آزمون از یک سری تولید تهیه شد.

 با عبور آب خام از تصفیه خانه شرکت خوش نوشان مشرق زمین، آب آشامیدنی با TDS   112 میلی گرم در لیترتولید شد و بعد از انتقال و عبور از دستگاه یونایزر، آب قلیایی  با PH 8/8 بدست می آید.

اندازه گیری املاح معدنی محلول در نمونه ها با دستگاه فتومتر، برند PRIMELAB در آزمایشگاه شرکت خوش نوشان مشرق زمین انجام شد.

جدول مقایسه میزان املاح معدنی:

( : ppm واحد اندازه گیری )

درردیف مربوط به آب قلیایی، کاهش یا عدم تغییر در میزان املاح و عناصر با رنگ قرمز و افزایش املاح با رنگ سبز نشان داده شده است.

 

 

املاح معدنی

 

آب خام

آب آشامیدنی

(تصفیه شده)

 

آب قلیایی

حد

 مطلوب

حداکثر مجاز

نیتریت

0

0

0

-

1/0

نیترات

12/5

45/0

11/0

-

50

سولفات

54

18

9

250

400

فسفات

51/0

43/0

39/0

-

-

کلرور

1

7/0

1/0

250

400

مس

0

0

0

1

2

فلوراید

38/0

29/0

12/0

-

5/1

T D S

235

112

119

1000

1500

قلیائیت کل

232

102

140

-

-

پتاسیم

6/2

7/0

2/1

-

-

سدیم

2/3

6/1

2/2

-

200

منیزیم

32

11

19

30

-

کلسیم

4/116

5/28

4/53

300

-

قدرت یونی

هیدروژن(PH)

4/7

45/7

8/8

5/8-5/6

9-5/6

نیترات و سولفات

►خطر اولیه نیترات در آبهای آشامیدنی زمانی اتفاق می افتد که در دستگاه گوارش فرم نیترات به نیتریت تبدیل شود.نیتریت باعث اکسید شدن آهن موجود در هموگلوبین گلبولهای قرمز شده که نهایتاخون نمی تواند اکسیژن را با خود حمل کند. به این حالت متهموگلوبینمیا گویند (بعضی آن را بعنوان سندرم کودکان آبی شناخته اند) .

در صورت عدم حضور اکسیژن، سلولهای بدن ممکن است بمیرند و یا‌ پوست کبود شود.درسال 1962 ، انجمن بهداشت عمومی امریکا، حد مجاز نیترات در آب آشامیدنی را بر حسب نیتروژن 10 میلی گرم در لیتر(بر حسب نیترات 50 میلی گرم در لیتر)توصیه نمود.این استاندارد به منظور حفظ سلامت کودکان، براساس دانسته های قابل دسترس تعیین شد.عامل بالقوه خطرناک دیگر برای سایر افراد بستگی به واکنش های فردی و دریافت نیتریت و نیترات از همه منابع دارد.

در برخی از مناطق، آب شهری با آب فاضلاب تلفیق شده و میزان نیترات آب از حد مجاز بالاتر می رود.به همین دلیل استفاده از آب آشامیدنی با حداقل نیترات و کنترل اثرات جانبی آن روب بدن انسان اهمیت فوق العاده ای دارد.

امروزه به میزان نیترات در آب آشامیدنی اهمیت بسیاری داده می شود و بسیاری از شرکت های تولید کننده آب آشامیدنی، سعی در کاهش آن داشته (نیاز به سرمایه گذاری قابل توجه در سیستم تصفیه خانه دارد) و شعار های تبلیغاتی خود را بر این اساس بیان می کنند. نیترات همچنین از عوامل موثر در سختی دائم آب است و باعث افزایش اکسیداسیون سلول ها و افزایش ریسک ابتلا به سرطان می باشد.

همانطور که در جدول آنالیز مواد معدنی ارائه شد، میزان نیترات آب قلیایی نسبت به آب معمولی کاهش قابل توجهی یافته است.

سولفات،باعث ایجاد رسوبات و طعم تلخ در آب می شود و به مانند نیترات از عناصر تاثیر گذار در سختی دائم می باشد که در آب قلیایی کاهش مییابد.

در آب قلیایی، یون های فلوراید،کلرور، فسفات،سولفات و فلزات سنگین مثل سرب، آرسنیک و کاهش یافته اند، که باعث بدست آمدن آبی سالم تر، سبک تر و گوارا تر می شود که در عین حال سرشار از املاح معدنی قابل جذب مورد نیاز بدن می باشد.

قلیائیت کل

قلیائیت کل به دلیل افزایش یون هیدروکسید، افزایش یافته است. در حضور یون هیدروکسید، بی کربنات ها به کربنات ها تبدیل می شوند. در نتیجه  قلیائیت آب قلیایی از نوع هیدروکسیدی _ کربناتی است. درنتیجه با کاهش بی کربنات ها با کاهش رسوبات در این آب مواجه خواهیم بود.

در ضمن، هنگامی که قلیائیت کل از سختی کل بیشتر شود، تمامی سختی آب به صورت سختی موقت خواهد بود و سختی دائم به طور کامل حذف می شود.
با افزایش یون کلسیم افزایش سختی موقت آب، افزایش جزئی داشته و از 126 به 133 میلی گرم در لیتر می رسد.

کلسیم

کلسیم جزء اصلی استخوان هاست و بدن به میزان حدود 1 گرم در روز به جذب کلسیم نیاز دارد.

با توجه به اینکه بیشترین ماده ای غذایی که در طول روز مصرف می کنیم آب است، مشخص است که علت اهمیت کلسیم در آب آشامیدنیچیست.کلسیم در آب آشامیدنی قابل جذب می باشد،بنابراین آب می تواند نقش مهمی در تامین کلسیم مورد نیاز بدن ایفا کند.

کلسیم فراوانترین ماده معدنی در بدن را تشکیل می دهد و به جز سلامت استخوانها، در انقباض ماهیچه ها بسیار حائز اهمیت هستند.

کلسیم نقش بسیار مهمی در بدن دارد و با بسیاری از عملکردهای حیاتی بدن وابسته به حضور کلسیم است.

برخی از نقش های کلسیم در بدن عبارتند از:

  • ضربان قلب را تنظیم می‌کند
  • بیخوابی را کاهش می‌دهد.
  • در متابولیسم آهن بدن مؤثر است.
  • در تنظیم کار سیستم اعصاب بدن بخصوص در انتقال تحریکات نقش اساسی دارد.
  • کلسیم عامل استحکام استخوانهاست. کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجود داشته باشد تا استخوانها تراکم مناسبی بیابند و در سالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند
  • برای عملکرد عضلات ضروری است و تا کلسیم وجود نداشته باشد حرکت امکان پذیر نمی‌باشد.
  • انتقال پیامهای عصبی با واسطه یون کلسیم صورت می‌گیرد.
  • کلسیم در یکی از مراحل انعقاد خون دخیل است.

چرا به کمبود کلسیم دچار می شویم؟

زندگی مدرن، سبک غلط تغذیه، کاهش مصرف کلسیم در رژیم غذایی، جذب پایین کلسیم و از طرف دیگر دفع بالای کلسیم به دلیل مصرف غذاهای اسیدی باعث

شده است که بیش از 90 درصد مردم ایران مشکل کمبود کلسیم داشته باشند.

سن پوکی استخوان در کشور به دلیل کمبود کلسیم به پایین‌تر از 30 سال رسیده است

متاسفانه مصرف غذاهای غنی از کلسیم در جامعه نظیر سبزیجات و لبنیات روز به روز کاهش مییابد.

سموم شیمیایی و نیترات موجود در سبزیجات و از طرف دیگر نگه دارنده های شیمیایی در لبنیات نیز موجب کاهش جذب کلسیم می گردد.

ولی مشکل اصلی مصرف بالای مواد غذایی اسیدی است. فست فودها و نوشابه های گازدار به شدت اسیدی هستند و تجمع بالای اسید در بدن عوارض جبرانناپذیری دارد. به همین دلیل بدن سعی می کند با استفاده از کلسیم موجود در استخوان‌ها این اسید را خنثی کند که در نهایت به از بین رفتن استخوان‌ها  منجر می شود.

چگونه با کمبود کلسیم مقابله کنیم؟

اگر امروز سبک زندگی خود را عوض نکنیم مسلما مجبوریم که در آینده بهایی سنگین تری بپردازیم. یکی از راه های مقابله با کمبود کلسیم استفاده از رژیم غذایی سالم است. پزشکان توصیه می کنند که هر فرد روزانه 2 لیوان شیر بنوشد.

همچنین مصرف آب غنی شده با کلسیم نیز می تواند به شما کمک کند.

زیرا مطالعات علمی ثابت کرده است که جذب کلسیم از آب غنی شده برابر با شیر است.

ویتامینD نیزیکی از مهمترین عوامل جذب کلسیم در بدن محسوب می شود.

خوشبختانه با استفاده از نور بدن انسان می توان ویتامینD مورد نیاز خود را تامین کند

پس توصیه می کنیم که پیاده روی روزانه خود را در حد مناسب افزایش دهید.

تجربه نشان داده است که سرعت جذب کلسیم از سبزیجات غنی از کلسیم مانند کلم، کرفس و اسفناج بیش از لبنیات است.

جذب کلسیم به صورت املاح غیر قابل حل بسیار پایین است و در بدن رسوب می کند

به همین دلیل توصیه می کنند که کلسیم را همراه با ویتامینC مصرف کنید تا به صورت قابل حل در بیاید

چرا کلسیم در آب آشامیدنی مفید است؟

همانطور که توضیح داده شد میزان جذب کلسیم از شیر و آب غنی شده برابر است.

البته باید توجه کرد که کلسیم موجود در آب به صورت یون قابل حل باشد.

محققان سالها در زمینه تولید مکملهای مختلف برای تهیه آب غنی شده تلاش کرده اند

آب با کلسیم بالا نسبت به آب با کلسیم کم، خطر پوکی استخوان حاد را متوقف می کند

در مطالعه ای که توسط Meunier و همکاران (2005) انجام شد، 180زن یائسه بطور تصادفی به مدت 6 ماه مورد مطالعه قرار گرفتند

نتایج نشان داد در گروهی که آب غنی شده با کلسیم مصرف کرده اند نسبت به گروهی که آب معمولی مصرف کرده اند،  سرعت پوکی استخوان کاهش پیدا کرده است.

پس تنیجه گرفته شد که جذب و استفاده بدن از کلسیم از طریق آب احتمالاً مشابه با جذب و استفاده بدن از کلسیم از طریق غذاست.

محققان دانشگاه لایبنیتس در آلمان بر روی سه نوع آب معدنی، شیر و مکمل کلسیم  مطالعه کردند.

۲۱  نفر از زنان و مردان در این مطالعه شرکت کردند

نتایج مطالعه انجام شده نشان داد کلسیم در آب قلیایی مانند کلسیم در شیر جذب می‌شود.
همان طور که در جدول آنالیز ترکیبات ارائه شد، میزان کلسیم موجود در آب قلیایی افزایش چشمگیری نسبت به آب آشامیدنی معمولی  پیدا می کند.

منیزیم:

بعد از کلسیم مهمترین و بیشترین ماده معدنی در بدن انسان منیزیم است. حدود 60% منیزیم بدن در استخوان ها وجود دارد و از این لحاظ اهمیت مصرف منیزیم برای بدن کمتر از کلسیم نیست.

منیزیم در تولید انرژی در داخل سلول‌ها نقش دارد و عکس‌العمل‌های بیوشیمیایی را فعال می‌کند که باعث می‌شود کالری به انرژی تبدیل شود. به همین دلیل منیزیم را عنصر انرژی بدن می نامند.

منیزیم در خون نقش تعیین کنننده ای دارد و با حفظ تعادل الکترولیت ها در بدن خطر بروز فشار خون را کنترل می کند.

همچنین می تواند به عنوان ملین در درمان یبوست تاثیر بسزایی داشته باشد.

منیزیم عنصری است که در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی بدن دخالت دارد و به عملکرد صحیح ماهیچه‌ها، اعصاب و قلب کمک می‌کند

خطرات کمبود منیزیم چیست؟

خستگی طولانی مدت و دائمی یکی از علائم کمبود منیزیم محسوب شود.

کمبود منیزیم با تغییرات عصبی از قبیل سردرگمی، کاهش حافظه، تحریک پذیری، عدم توانایی در تمرکز همراه است، کمبود شدید منیزیم باعث بروز مشکلاتعصبی حاد مانند توهم، هذیان گویی و دو بینی می گردد.

منیزیم نقش مهمی در مبارزه با التهاب در بدن دارد و ثابت شده با افسردگی نیز مرتبط است با این حال آزمایش های بالینی معدودی تاثیر مکمل های منیزیم راتایید کرده اند.

مطالعات مرکز تحقیقات بالینی دانشگاه ورمونت آمریکا نشان داده است که مصرف مکمل های منیزیم راهی ارزان، سریع و ایمن در زمینه درمان افسردگی خفیف تا متوسط ارائه می دهد.

با وجود اهمیت حیاتی که منیزیم برای بدن دارد، ولی گاهی اوقات نقش آن در سلامت بدن مورد بی‌توجهی و غفلت قرارمی گیرد. متاسفانه آمار دقیق از افراد مبتلابه کمبود منیزیم در ایران وجود ندارد. آمار جهانی نشان می دهد که بیش از ۸۰ درصد از مردم آمریکا با کمبود این ریزمغذی اصلی مواجه هستند. مسلما این آمار در ایران به مراتب بیشتر است و این کمبود می‌تواند در نهایت سلامت کل جامعه را دچار مشکل کند

فواید مصرف منیزیم در بدن:

  • جلوگیری از سخت رگی (تصلب شرایین)
  •  جلوگیری از حمله و سکته قلبی
  •  کاهش فشار خون
  •  کاهش چربی زرد (کلسترول) و تری کلیسرید خون
  •  تصحیح بی نظمی‌های ضربان قلب
  •  توقف حمله حاد آسم
  • کاهش میزان نیاز به انسولین در صورت دیابتی بودن
  •  جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه
  •  درمان بیماری کرون
  •  درمان سر و صدای ناشی از کاهش شنوایی
  •  بهبود بینایی در صورت داشتن آب سیاه
  •  کاهش گرفتگی ماهیچه، خستگی، افسردگی و احتباس مایع مرتبط با قاعدگی
  •  نگهداری و تجدید سطح انرژی طبیعی بدن
  •  بهبود کیفیت خواب

آب غنی شده با منیزیم و کلسیم نه تنها می تواند املاح مورد نیاز بدن را تامین کند، بلکه حتی در بسیاری از مطالعات اخیر به عنوان راه درمانی موثر در کاهشعوارضیبوست، پوکی استخوان، مشکلات قلبی عروقی و مشکلات سوخت و ساز بدن نظیر دیابت شناخته شده است.

منیزیم و کلسیم در حالت عادی در آب آشامیدنی به صورت املاح غیر قابل جذب وجود دارند که به آن،  سختی آب می گویند.

اما آب قلیایی حاوی منیزیم و کلسیم (غنی شده) می باشدکه به صورت یون های محلول و قابل جذب در آب آشامیدنی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

آب قلیایی، با کاهش املاح  مضر نظیر نیترات و سولفات و حذف بی کربنات ها و افزایش یون هیدروکسید، به همراه جذب اکسیژن بیشتر و جذب املاح معدنی مورد نیاز بدن می تواند تجربیاتی جدیدی از نوشیدن آبی گوارا و سالم را به انسان بدهد.

 

هدف ما هدیه سلامتی به شماست

خوش نوشان مشرق زمین ...

برچسب ها: آب غنی شده با هیدروژن دستگاه تولید کننده آب قلیایی PH آب قلیایی بین 8 تا 9 نوشیدن آب قلیایی تاریخچه ای کوتاه از آب قلیایی تولید آب قلیایی پروسه تولید آب قلیایی چشمه های قلیایی آب یونیزه شده قلیایی (آلکالین) آب یونیزه شده قلیایی آلکالین آب قلیایی Alkaline water آب قلیایی با PH 8/8 تفاوت های آب قلیایی با آب معدنی دستگاه یونایزر شرکت خوش نوشان مشرق زمین آب آشامیدنی با TDS میزان نیترات در آب آشامیدنی آب آشامیدنی با حداقل نیترات قلیائیت آب قلیایی میزان نیترات آب قلیایی آب غنی شده با کلسیم قلیائیت کل مصرف آب غنی شده با کلسیم کلسیم در آب آشامیدنی آب غنی شده با منیزیم و کلسیم کلسیم در آب قلیایی بررسی تفاوت های آب قلیایی با آب معدنی و آب آشامیدنی



دیدگاه
دیدگاه شما :