سفارش تلفنی
09393710094

اثر دما روی پت

17/مهر/1397 مقالات بدون دیدگاه

دانشمندان دانشگاه نانجینگ چین و دانشگاه فلوریدا اثر نگهداری آب در 16 مارك بطری آب در چین را مورد بررسی قرار دادند. این آزمایش هار بر اساساستانداردها در سه دما انجام شد:

39
درجه فارنهایت(9/3 درجه سانتی گراد)،دمای نگهداری آب در یخچال 77 درجه فارنهایت(25 درجه سانتی گراد)،دمای استاندارد اتاق 158درجه فارنهایت(70 درجه سانتی گراد)،دمای داخل اتومبیل

بر طبق مطالعات سال 2009، محققین مقدار دو ماده را در بطری های آب معدنی بررسی كردند- آنتیموان Antimony و بیس فنل ای ( bisphenol A (BPA–بعد از یك، دو و چهار هفته.

-
آنتیموان، مقدار ناچیزی فلز سنگین یافت شده است كه در بروز بیماری های ریه، قلب و دستگاه گوارش نقش دارد. آژانس بین المللی تحقیقات سرطان، تری اكسید آنتیموان، یك فرم از فلز، را به عنوان یك "سرطان زای احتمالی" طبقه بندی كرده است.

-
بیس فنل ای BPAماده ای شیمیایی است كه می تواند جایگزین استروژن در بدن انسان شود و در برخی پلاستیك ها یافت شده است. سازمان غذا و داروی امریكا FDA استفاده از این ماده را در بطری ها و فنجان های كودكان ممنوع كرده است.

محققان مشاهده كردند كه با افزایش دما و گذشت زمان، به طور فزاینده ای میزان بالایی از آنتیموان در بطری آب قابل تشخیص بود. خصوصا در دمای 77 درجه فارنهایت، آزاد شدن آنتیموان به میزان دو برابر از دمای خنك تر آن اتفاق افتاد اگرچه میزان مواد آزاد شده در مارك های مختلف متفاوت بود و در 6 برند از 16 برند مورد بررسی در دمای 77 درجه فارنهایت افزایش به طور معناداری مشاهده شد.یك كارشناس ارشد گفت: سطح BPA تنها در 3 برند بطری در این دما افزایش پیدا كرد، هرچند غلظت آن به اندازه ای كه نگران كننده باشد نبود. اما حضور BPA در بطری پلاستیكی آب در طول زمان هنوز یك راز است. چرا كه از لحاظ تئوری BPA نباید در تركیب پلاستیك وجود داشته باشد. توضیحی كه درباره این مسئله داده شده این است كه اگر در طول فرایند تولید، به خصوص اگر پلاستیك های بازیافتی بكار ببرید،اگر مقدار كمی BPA پیدا كنید، این یك ناخالصی است.

در دمای 158 درجه فارنهایت، دمای گرم داخل اتومبیل، غلظت آنتیموان به طور مداوم افزایش یافته است، این افزایش حدود 319 برابر میزان فلز در مقایسه با شرایط دمایی یخچال بود. البته این مقدار كه معادل 0.00026 میلی گرم بود پائین تر از حد نرمال 0.0006 میلی گرم بود. البته در كشورهایی مانند ژاپن در حد نرمالهای سختگیرانه تری لحاظ می شود.

دانشمندان تخمین زدند كه بدترین شكل این داستان نوشیدن آب بطری برند به شدت آلوده است كه می تواند به معنای مصرف 0.0004 میلی گرم آنتیموان به ازای هر كیلوگرم از وزن بدن در روز باشد، كه می گفتند ممكن است یك خطر بهداشتی به خصوص برای كودكان در بر داشته باشد.

مورد دیگری كه باید در نظر گرفته شود غلظت كلسیم است كه معمولا در بطری های آب معدنی یافت می شود و مشاهده شده است كه آزاد سازی آنتیموان را افزایش میدهد. بنابراین محققان در مقاله این چنین نوشتند كه خطر آنتیموان آزاد شده برای سلامتی از بطری های جنس پلی اتیلنی در این تحقیق ناچیز ارزیابی شده است.

بهرحال پلی اتیلن تركیب بسیار متداول جهت تولید بطری های پلاستیكی و ظروف غذایی است و با اینكه این تحقیق در چین انجام شده است اما آنتیموان در بطری های تولیدی در آمریكا هم وجو داشته اما میزان آن مشخص نیست.

بهرحال توصیه می شود كه از نگهداری آب و مصرف آن در بطری های پلاستیكی در دمای بالا پرهیز كنید و آن ها را در دماهایی مانند دمای یخچال یا نهایتا دمای اتاق مصرف كنید.

این بدین معنا نیست كه بطری های پلاستیكی از لحاظ سلامتی ایمن نیستند اما این مسئله مهم است كه نوع نگهداری آنها حائز اهمیت است.بهرحال شاید مقدار مواد خطرزا در آنها از حد نرمال خطر هم پائین تر باشد اما مقدار كم آنها نیز نگرانی هایی را بدنبال دارد

برچسب ها:



دیدگاه
دیدگاه شما :